söndag 31 maj 2009

Boken

Jag läser och läser i vår bok men jag kommer inte så mycket framåt, när jag väl lägger mig för att läsa går ögonen i kors! Hur går det för er andra?

söndag 24 maj 2009

Nästa bok

Det känns lite märkligt att gå in och skriva i en blogg som inte är min egen...

Jag har lovat att presentera nästa bok redan nu. Jag antar att det blir dags att börja läsa den runt midsommar ungefär.

Jag skulle vilja läsa Allt som återstår av Elin Boardy. Den har jag varit sugen på ända sedan jag läste en recension av den i SvD. Då var den helt ny, men nu har den hunnit komma ut i pocket, vilket jag tycker är ett kriterium för att en bok skall passa i bokcirkeln.

Hoppas att ni också blir sugna.

tisdag 19 maj 2009

Efterlysning

För att jag ska kunna bjuda in er att skriva här också behöver jag er mailadress tydligen! Ni kanske kan maila mig på suddis073gmail.com så kirrar jag det! Fru Mjus och Cornelias adresser hade jag!

fredag 15 maj 2009

Månadens bok

Jag har valt "Sista kulan sparar jag åt grannen" av Fausta Marianoviã  åt oss att läsa denna månad! Vad tror ni, kan det vara nåt?

Nästa månad tänkte jag att Äppelträdet skulle få välja bok så börja fundera! :)

Senare idag

kommer det en bok här! Jag ska kolla på lunchen efter en tänkte jag!
Så tro inte jag glömt er! :)

måndag 11 maj 2009

Upplägg?

Hum, ni är vi ju några hågade läsare här, hur tycker ni vi ska göra? 
Ska vi turas om att föreslå en bok som vi läser och sen kan diskutera här? Och hur lång framförhållning bör vi då ha? Man måste ju hinna fixa boken först och sen ha ett tag på sig att läsa den. Förslagsvis så behöver vi inte utgå från hur lång tid det tar att läsa Revolutionary Road! (men jag är klar nu, sen lääänge (torsdags), är du Karin?? :D)

onsdag 6 maj 2009

Böcker

Vad läser ni för böcker, är ni diciplinerade och läser en i taget och läser ni ut den i princip hur dålig den är?? Jag läser just nu Revolutionary Road av Richard Yates, en  väldigt bra bok. Men jag vet inte? Jag har läst den i 2-3 månader nu?? Jag blir aldrig klar med den! Och jag har en hög med böcker från rean som ligger, en hög med andra böcker som jag bara har men inte har läst, lite lånta böcker och idag lånade jag en på bokbussen. Jag lånade en Philip Roth bok! Har varit bra sugen på att läsa något av honom väldigt länge så när jag har läst de sista 60 sidorna på RR så blir det Philip Roths Konspirationen mot Amerika. 

tisdag 5 maj 2009

Introduktion

Bokyllet?? Ja vad är detta?? I brist på tid och intresse från kompisar till en läscirkel tänkte jag kolla intresset för detta med er? Vad tror ni? Ska vi köra någon form av online-läscirkel? Vill du vara med? Hur vill du isf att det ska funka? Ska jag bara lägga ned med en gång? Jag tänker mig en blogg där flera intresserade har konton och har rätt att skriva, ska vi skriva om samma bok? Ska vi samla? Ska bara jag skriva? Kommer någon läsa?